Què trobareu al bloc?

La Institució de les Lletres Catalanes va ser creada la tardor de 1937 per reforçar la presència social dels escriptors catalans. En aquell context de guerra va esdevenir tot un referent del món cultural de l’època, reprenent l’edició de la Revista de Catalunya o reforçant el servei bibliotecari al front amb el cèlebre bibliobús.

Ara fa setanta anys, el 22 de gener de l’any 1939, les tropes franquistes eren a punt d’entrar a Barcelona i ocupar la ciutat. L’amenaça feixista va empènyer a l’exili milers de persones que s’havien mantingut fidels a la República i al Govern de la Generalitat, entre ells molts escriptors i tots els que van estar vinculats a la Institució. Aquesta és una història que van viure, entre d’altres, Josep Pous i Pagès, Carles Riba, Anna Murià, Mercè Rodoreda, Antoni Rovira i Virgili, Clementina Arderiu, Joaquim Ruyra o Pompeu Fabra. La recordem ara dia per dia, a través dels testimonis directes que els mateixos protagonistes n’han deixat, com a homenatge a tots ells i als ciutadans que van sofrir exili o repressió.

En definitiva, el bloc ha recollit les dades més importants, des del 22 de gener del 1939 fins al 31 de gener del 1940, de l’exiliada dels escriptors vinculats a la Institució a partir dels propis testimonis i els dels seus acompanyants.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s