Divendres 19 – Dijous 25 de gener de 1940

Continua la guerra a Finlàndia, és l’anomenada batalla de Salla. El dia 20 de gener, Winston Churchil invita els països neutrals a unir-se amb els aliats.

Divendres, 19 de gener
Des de Montpeller, Antoni Rovira i Virgili envia una carta a Pous i Pagès adjuntant-li un article per al número de febrer de la Revista de Catalunya i responent una sèrie de preguntes sobre llengua i sobre història que, de ben segur, li havia fet abans Pous i Pagès.

Dissabte, 20 de gener
Aquests dies el fred és viu a tot França, també Montpeller:

“El fred ha continuat i glaça cada matí. Ho sento pel meu fill que s’ha de llevar a punta de dia per tal de no fer tard a l’escola. Jo em llevo a les nou i me’n vaig de dret a l’Institut des Étudiants Étrangers. La primera classe comença a les deu. Allí passo bona part del matí. I gairebé cada tarda sóc client de la Biblioteca Municipal. […]
De nits, mai no surto de casa. L’Arroumic queda una mica lluny del centre i em fa mandra de sortir. Aprofito les llargues hores de la vetlla llegint, estudiant els apunts recollits a l’Institut, escrivint aquest dietari … Abans de sopar, parlo una estona en francès amb el no, al qual ensenyo també d’escriure en català.” (Artur Bladé i Desumvila, Cicles de l’exili I: L’exiliada, p. 274).

Diumenge, 21 de gener
A l’Isle-Adam Ferran Soldevila decideix, tot i que no es troba bé del tot anar a París, probablement per parlar amb Antoni Sbert ja que vol marxar de l’Isle-Adam pels problemes causats per les relacions tenses amb Carles Riba, causades, en part, per la mala entesa entre les dones respectives (Yvonne  Lepage  i Clementina Arderiu);

“Avui em llevaré i aniré a París. Tots aquests dies he estat al llit. A la crisi intestinal va venir a afegir-se un dels disgustos més seriosos que hagi passat en la meva vida. He vist fins al fons de l’ànima – de l’animeta – d’en Riba. Algun dia escriuré sobre això: no hi ha por que ho oblidi”. (Ferran Soldevila, Dietaris de l’exili i el retorn, p. 48).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s